BBCUP 2006 Weekend 1

Mirakels

door: Мир-akel

Vrijdagavond zijn de boten al verdeeld. Op het moment dat team Мир-akel aankomt is een aantal teams onder het schijnsel van een paar koplampen bezig met het poetsen van de boot.
Zaterdagochtend na het optuigen van de boot wordt er getraind. Er kan gekozen worden uit bootsnelheid, boothandling en tactiek. Wij gaan voor de eerste.
In de pauze besluiten we te gokken op de micro macro sprong. Het geheel gedraagt zich anders dan de som der delen (http://tinyurl.com/v6fg4). Wij gaan dus poetsen. De onderkant slaat wit uit van het intensieve poetsen.

Zondagochtend begint om 1010 reglementair de eerste wedstrijd. Er is weinig wind, er is een lange baan dus dat betekent anderhalf uur opperste concentratie. Dit resulteert in een 14e plaats.

De tweede wedstrijd is nog interessanter. Team Мир-akel vaart vooraan mee, Optisquad komt over stuurboord voorlangs en klapt netjes voor de parallel aan ons varende boot weg. Wij zitten eerste rang en zien alles perfect. De boot naast ons ziet het vanuit een ander perspectief en roept luid en duidelijk het P-woord en hijst de rode vlag in het stuurboordwant. Wij liggen onder een aantal andere boten en door de windkegels varen wij niet hoog genoeg en toucheren we een boei. Helaas wordt dit gezien en moeten we dus een rondje draaien. Als laatste zijn we dan uiteindelijk weg, terwijl in het begin zo goed lagen. Bij de eerste bovenboei hebben we er drie te pakken, bij de tweede keer ronden van de bovenboei zijn er vier achter ons en bij de finish zijn er zelfs 6 die langzamer varen dan wij. Natuurlijk zouden we liever van plaats 7 naar plaats 1 varen, maar een parallel hieraan van 18 naar 12 is natuurlijk net zo goed. We eindigen als 12e.

Na de lunch (die ons wedstrijdritme verstoorde, wij pleiten voor drie wedstrijden achter elkaar, en dan wedstrijden van ongeveer drie kwartier) begonnen we weer goed. Er was inmiddels wat meer wind en het was van een zeldzame klasse hoe ons team draaide. De concurrenten hadden deze klasse inmiddels ook ontdekt, waardoor er een grote strijd begon. Uiteindelijk voeren wij in deze wedstrijd twee eentjes.
Met in het dagklassement een 12e plaats zijn we tevreden. Team Мир-akel zal uiteraard nog veel gaan trainen, teambuilden en psychologisch oorlogvoeren om in het klassement te gaan stijgen. De opdracht is zwaar, maar op dit moment lijkt die zeker realiseerbaar.

Na de wedstrijd is het protest nog behandeld (van de 2e wedstrijd). uiteindelijk is dit protest niet ontvankelijk verklaard.

Op naar het volgende weekend, waar we al om 12.00 op vrijdag kunnen gaan poetsen aan onze nieuwe powerboot.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: