Te hoge BMI afstraffen of gezonde BMI belonen?

Vandaag las ik dat verzekeraars de premies verhogen voor mensen met overgewicht. Of dit nu wel of niet een goede ontwikkeling is, laat ik in het midden. Ik verbaas me erover dat er vaak een negatieve insteek wordt gekozen. Niet alleen op nieuwssites ook SIRE kan er wat van. Verzekeraars straffen nu mensen met een te hoge BMI, terwijl er ook kan worden gekozen mensen met een gezond BMI te belonen. Door dit laatste te doen wordt het rolmodel duidelijk neergezet en zal het bijdragen aan het realiseren van de verlaging van het aantal mensen met overgewicht.

Het artikel staat op een nieuwssite en de insteek is gekozen door een redacteur. Verzekeraars hadden dit voor kunnen zijn door de pers te voeren met een persbericht, uiteraard met de positieve insteek. Of willen verzekeraars niet dat verzekeringsnemers een gezond gewicht hebben?

Vergelijk hieronder de twee berichten. Links het originele bericht, rechts het aangepaste bericht.

 

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d