Pinterest

Delen is leuk. Delen hoort bij deze tijd. Delen kan op veel verschillende manieren. Het nieuwe wit is op dit moment Pinterest. Een net vormgegeven prikbord waar je foto’s en video’s op kan prikken. En niet alleen jij, iedereen met een internetverbinding kan dit.

Aanmelden gaat op uitnodiging of je meld je aan en wacht tot je van Pinterest zelf een uitnodiging krijgt.

Na de aanmelding creëer je een aantal boards op basis van zelfgekozen onderwerpen. Deze boards vul je met beelden die je uploadt (de pins) of met een URL van de pagina waarop het beeld staat. De 9 meest recent toegevoegde foto’s per board zijn zichtbaar in je eigen overzicht. Een aantal elementen van Twitter en Facebook zijn overgenomen, zo kan je mensen gaan volgen, je kan pins liken en je kan repinnen.

Het doel van Pinterest:

Our goal is to connect everyone in the world through the ‘things’ they find interesting. We think that a favorite book, toy, or recipe can reveal a common link between two people. With millions of new pins added every week, Pinterest is connecting people all over the world based on shared tastes and interests.

Het businessmodel van Pinterest is me onduidelijk. Ik kan me voorstellen dat er promoted pages gaan komen, promoted pictures en dat er op basis van CPM of CPC afgerekend gaat worden. Op dit moment richt het team zich vooral op groeien in gebruikers en groeien in uploads.

Probeer het zelf. Mijn pagina is te vinden op http://pinterest.com/marijnk/ en als je een uitnodiging nodig hebt, laat het me weten op @marijnk

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: