Horizontale douche

Douchen. Ooit ontstaan toen de Cro-magnon elke ochtend onder de waterval ging staan. Dit principe evolueerde naar het bakken water over iemand heen gooien. De oude grieken legden een heel buizensysteem aan, zodat de atleten konden douchen. Het water liep vervolgens niet weg, maar verdween naar een lager gelegen douche. Een simpele manier van recyclen. Dat atleten de voorkeur gaven aan de hoogste douche is hiermee te verklaren.

Tegenwoordig wordt de douche ook gebruikt als publiekloze opera of minitheater. De akoestiek is hierbij van belang.

Wat kenmerkend is voor de antieke en de moderne douche is dat je eronder moet staan. Als je wil liggen ga je maar in bad. Horizontale douche

Het Duitse bedrijf Dornbracht vind dat je ook prima liggend kan douchen. En ontwierp een horizontale douchte. Met zes onafhankelijk van elkaar in te stellen brede douchekoppen kunnen er hele waterballetten worden ingesteld door te varieren in temperatuur, kwantiteit en intensiteit.

Het lijkt me een mooie vervanging voor de douchebrancard. Nu nog wat ruimte in huis creëren om deze douche te kunnen installeren.

 

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: