De punten na ronde 1 op het EK 2012. Adidas staat aan kop.

De UEFA wordt gesponsord door Adidas. Ik heb regelmatig gehoord dat landen die ook gesponsord worden door Adidas vaker winnen en meer punten verzamelen tijdens de kwalificatie voor toernooien en ook tijdens het toernooi zelf. Het lijkt me dat er geen causaal verband is, slechts een samenhang waarbij Adidas de landen sponsort die goed spelen tijdens eindrondes. Een uitstekend sponsorbeleid dus.

Eergisteren publiceerde ik een overzicht van de kledingsponsors per land. Inmiddels heeft elk land gespeeld en zijn de eerste punten verdeeld. In drie van de vier poules staat Adidas bovenaan. Deels komt dit doordat zij zes landen sponsoren en Nike vijf, Umbro drie en Puma twee.

Zie hieronder het overzicht van de stand in de poules en het totaal aantal behaalde punten.

Punten na ronde 1, Euro 2012, EK 2012, kledingsponsor

Leave a Reply

Skip to content