Zelf een stylus voor tablet en smartphone maken.

Steve Jobs zei dat je tien vingers hebt om een touchscreen te bedienen. Bill Gates gelooft heilig in een pennetje, de stylus. Wie van de twee gelijk heeft, weet ik niet. Wel lijkt het me prettig beide technieken te kunnen gebruiken.

Stylus
Een stylus werkt ook op de iPad en er kan nauwkeuriger worden gewerkt dan met je vingers. Vooral bij tekenen, bijvoorbeeld met DrawSomething, zou het handig zijn. Vandaag ging ik op pad om er eentje te vinden.
De goedkoopste was een tientje, maar die was uitverkocht. Gezien deze prijsstelling was dat meteen mijn maximale prijs. En binnen dit budget ben ik er niet in geslaagd er eentje te kopen.

Zelf maken
Ik herinnerde mijn een blog, waarin werd uitgelegd dat je het ook zelf kon maken. Het maken is niet zo moeilijk, en met een beetje handigheid ben je zo klaar.

Benodigdheden:

  • een spons
  • een pen van metaal
  • schaar of een scherp mes
  • lijm

De werkwijze
Eerst knip je een stuk spons af, een beetje rond is prima. Hier maak je een gat in waar de pen in kan. De pen ontdoe je van de stift en veer en andere onderdelen die je niet nodig hebt. Lijm de spons aan de pen en zorg dat er contact is met het metalen gedeelte van de pen.
Wacht even tot de lijm droog is en je hebt een stylus voor je smartphone, tablet of ander apparaat met touchscreen.
Ik geef toe dat het ontwerp van mijn zelfgemaakte stylus hier en daar verbeterd kan worden, eerst wilde ik ervaren of het echt werkt. En het werkt, deze post is met de nieuwe stylus getikt.

20120616-181643.jpg

UPDATE
Versie 2, zonder lijm, stukje spons door de pen geduwd.
image

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: