BBQ = BarBieQ?

Terwijl de temperaturen blijven stijgen en het leven zich voornamelijk buiten afspeelt, wordt het langzamerhand tijd voor een barbecue. Mijn voorkeur gaat uit naar de de gegrillde courgette, gepofte aardappel en groentespies. En ik hoop altijd dat de buren besluiten dat het niet snel genoeg gaat, en ze het zwartblakerfestijn kunnen versnellen met lampenolie.

De rookwolken vliegen dan over de schutting, dit wordt gevolgd door hard gehoest en vaak wordt er dan besloten dat het het beste is om die zwarte rand eraf te branden. Nog wat lampenolie zou hier dan voor moeten zorgen. Steevast is de volgende stap een hoop gevloek en mijn kinderen luisteren dan goed of ze hun vocabulaire nog wat kunnen uitbreiden.

Of de barbecue misschien toch een grill is een van de interessante onderwerpen tijdens het wachten op je eten. BBQ, de populaire afkorting voor barbecue, staat ook voor BarBieQ. Het is maar dat je het weet. Eet smakelijk.

BarBieQ

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: