De beschrijvende camera. Wat staat er eigenlijk op de foto?

Beschrijvende cameraDaar waar we vroeger 36 foto’s op een rolletje kregen, en zelfs 38 als je het rolletje er heel goed in had gedaan, maken we tegenwoordig aan een stuk door foto’s. Met digitale camera’s, met smartphones en zelfs met tablets. Een fotocollectie is bijna niet meer goed bij te houden. De content taggen zou helpen om foto’s weer terug te kunnen vinden.

Het beeld beschrijven

De beschrijvende camera, The Descriptive Camera, van Matt Richardson voorziet het beeld van deze tags. Deze werkt als een gewone camera: richt en klik om het beeld vast te leggen. In plaats van een plaatje produceren wordt er een tekst-output gegenereerd. En dan gaat het niet om de ISO-waarde of de sluitertijd, het gaat om metadata over dat wat is vastgelegd op beeld.

Zo werkt het

De camera is aangesloten op het www, nu nog met kabel, later vast ook wireless. De volgende drie stappen worden gevolgd om te komen tot een beschrijving van de content.

  1. Er wordt een foto gemaakt
  2. Het beeld wordt doorgestuurd via Amazon’s Mechanical Turk API zodat “internetarbeiders” hun input kunnen terugsturen. Dit gebeurt op basis van richtlijnen die de ontwikkelaar heeft opgesteld en hieraan is een vergoeding per taak gekoppeld.
  3. De input wordt geprint.

Beeld

Zie hieronder een video van de werking van de Descriptive Camera.

Fantastisch toch? Een camera die tags genereert. Als er nu nog een braille-lezer op wordt gezet is er een fotocamera voor blinden.

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d