Een telefoon met draaischijf, gezien door de ogen van een vierjarige.

Er was een nieuw spel op school. Een doos met kaartjes met daarop plaatjes van voorwerpen aan de ene kant en aan de andere kant een aantal cijfers. Op het voorwerp is een cijfer weggehaald en het juiste cijfer moet gekozen worden uit de rij aan de andere kant.

Het eerste plaatje was van een telefoon. Telefoon met draaischijf T65Zo’n een met draaischijf. Ik kan me nog herinneren dat die gebruikt werd. Een nummer draaien was een ware sport. Als je een fout nummer draaide, mocht je helemaal opnieuw beginnen.

Mijn zoon van vier keek en zei dat de vier ontbrak.

Daar had hij gelijk in. Ik vroeg hem of hij wist wat het was.  Dat wist hij wel: “Een telefoon, waar je geen filmpjes op kan kijken, waar je geen spelletjes op kan doen en er zitten geen knopjes op. Volgens mij kan je er alleen maar mee bellen.”

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: