Diëten om dik te worden.

De diëten om aan te komen zijn vervangen voor uithongerdiëten om zo dun mogelijk te zijn. Gezien het grote deel van de bevolking dat nu te dik is zijn de diëten uit de jaren ´50 en ´60 misschien toch wel succesvol gebleken.

Te dun?

Hieronder volgen twee advertenties voor diëten waarbij het de bedoeling dikker en zwaarder te worden. “BEN JE TE DUN?” kopt de eerste advertentie. Er wordt bangmakerij gebruikt om toch vooral de veertiendaagse proefperiode aan te vragen. Volgens de advertentie kan je niet veel als je dun bent. Zo kan je niet succesvol worden als dokter en mannen kunnen de plichten van het leven niet uitvoeren met kracht en moed.

Ben je te dun? Dieet, advertentie, vintage ad

En dan ook nog deze. Als je populair wilt zijn kan je toch echt niet skinny zijn.

You can't afford to be skinny. Ben je te dun? Dieet, advertentie, vintage ad

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: