Photoshop

Blokart op een transparante achtergrond. En dan knalt er opeens een blokart door je beeld. Ik heb net Photoshop gekocht, keurig met licentie, en probeer nu het een en ander uit.

Uniek ben ik niet met het gebruiken van Photoshop, hele volksstammen gingen me voor. Het is nooit te laat om het te gaan gebruiken en ik leer graag iets nieuws. Internet is een goede leermeester, er zijn veel tutorials en howto´s te vinden.

Eerst maar eens beginnen met simpele dingen zoals een beeld vrijstaand maken. Bij de blokart is dat aardig gelukt, de schaduw heb ik hierbij ook meegenomen. Alleen weet ik nu nog niet hoe ik de tekst vloeiend om het plaatje kan krijgen in plaats van ernaast.

Mijn twitterheader heb ik ook gelijk maar aangepast. Jarenlang heb ik foto’s bewerkt met verschillende tools, zoals oa GIMP, paint, paint.net, irfanview. Voortaan ga ik beelden bewerken in Photoshop. Niet alleen omdat het een fantastisch programma is, ook omdat het regelmatig gevraagd wordt in functies die ik ambieer. En dan is het raadzaam om precies te weten hoe het werkt. Binnenkort ben ik een expert in Photoshop en kan ik dat aan mijn CV toevoegen.

Tips zijn altijd welkom. Niet alleen over Photoshop, ook over (online) marketingfuncties waarin content, statistieken en creativiteit belangrijke onderdelen zijn.

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d