[Marketing] Reclame voor bier gericht op vrouwen

Bier is een mannendrank, 76% van de mannen (in Nederland) en 31% van de vrouwen drinkt bier. De meeste bierreclames zijn gericht op mannen. Natuurlijk zijn er ook vrouwenbieren, althans brouwerijen doen hun best meer vrouwen bier te laten drinken. Mijn tip: presentatie doet al heel veel, mooie glazen, stijlvolle grotere flessen zodat meer mensen een fles delen en bier bier laten.

Bierreclame

Goed, reclames voor bier zijn voornamelijk op mannen gericht. Hoe zorg je er dan voor dat ook vrouwen een positief gevoel hebben bij hun bierdrinkende, boerende, schreeuwende, tegenover vrienden opscheppende wederhelft? Tegelijkertijd met fortunecookieprincipe met de bieretiketten werd er geadverteerd in twee tijdschriften. Een advertentie was volledig gericht op vrouwen en verscheen in de Cosmopolitan. De andere advertentie was gericht op mannen en verscheen in de Playboy, FHM en andere mannenbladen.

Advertentie voor vrouwen

If you'd  like we canMet de advertentie voor vrouwen werd het positieve beeld van Molson-drinkende mannen versterkt. De blonde lokken, schattige hondjes, gebreide trui en eendagsbaard zorgen voor een positief gevoel tegenover de bierdrinkende man.

Advertentie voor mannen

Advertentie Molson, gericht op mannenIn de advertentie voor mannen werd uitgelegd hoe het principe werkt. Mannen leerden dat vrouwen een positieve perceptie hadden ten opzichte van bierdrinkende mannen. En dan specifiek Molson-drinkende mannen. De enige manier om dit te controleren was Molson kopen en drinken. Dat is het wonder van de Twin-advertising van Molson.

Resultaat

Natuurlijk is deze campagne niet op vrouwen gericht. Het zijn de mannen die het bier kopen. Mannen zijn verbaasd dat vrouwen zich blijkbaar zo snel laten overtuigen met wat blonde lokken, puppies en een gebreide trui en laden bij het volgende bierkoopmoment kratten Molson in hun kar.

De campagne werkte, de advertenties rendeerden uitstekend. De verkoop schoot 39% omhoog. Hieronder staan beide advertenties groter afgebeeld. (klik voor nog een vergroting).Molson, advertenties voor vrouwen en mannen

Leave a Reply

Skip to content