Wat doe je voor iets wat gratis is?

Natuurlijk zijn we allemaal rationeel en nemen weloverwogen beslissingen. Er is altijd een goede reden om kleren, games of een nieuwe televisie te kopen. Toch zijn we niet zo rationeel als we zelf vinden. We hebben niet eens door hoeveel we eten, kijk maar naar de bottomless soup bowl. Als iets gratis zijn we geneigd daar iets voor te doen.

Vorige week schreef ik over dansen voor Coca Cola. Voor een flesje cola doen mensen dansbewegingen na.
Hoe ver zou jij gaan? Zou je tweehonderd keer op een knop drukken om een gratis product te krijgen? Misschien wel 300, 400 of 500 keer. De mensen in onderstaand filmpje drukken op de knop, dansen de longen uit het lijf, gaan op een been oefeningen doen en aanbidden het apparaat. Dat klinkt misschien gek, kijk zelf.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: