Zwarte Pieten Pakken

Dit blog is bijna een reblog van twee jaar geleden, (of een jaar geleden)  toch zag ik vandaag opnieuw deze reclame. De posters zijn blijkbaar nog niet op, want ook dit jaar kan je weer zwarte pieten pakken.

De boodschap is natuurlijk duidelijk, de tekst is geheel geoptimaliseerd voor de zoekmachines in 2006. Toch geeft de spatie verwarring, kan je nou echt zwarte pieten pakken? Die kans lijkt me klein. Zwarte pieten pakken met een spatie minder wordt  zwarte pietenpakken. En dat lijkt me ook niet kloppend, de pakken van zwarte pieten zijn kleuriger dan alleen zwart. Dus, zwartepietenpakken is het juiste woord.

Het mag dan wel verkeerd zijn gespeld, hierdoor valt de boodschap wel op. En door dit consequent elk jaar te herhalen wordt de boodschap versterkt.

Zwarte pieten pakken, waar moet de spatie

Update 26-11-2012 – 14.00

Van @Xaaf kreeg ik onderstaande foto toegestuurd. Ik kan dan een opmerking gaan plaatsen over het lettertype waarin de bedrijfsnaam is weergegeven. Dat doe ik dit keer niet. Het gaat ook hier om de spaties. Alle Dames Hakken, natuurlijk wordt hier bedoeld Alle dameshakken. Door de extra spatie valt dit doek nog meer op.
De spatie als marketinginstrument, extra spaties zorgen voor een groter bereik.

Alle dames hakken, waar moet de spatie?

Leave a Reply

WordPress PopUp Plugin
Skip to content
%d bloggers like this: