Noord-Korea

Noord-Korea heeft de telefoonlijn naar Zuid-Korea die door het Rode Kruis in stand werd gehouden afgesneden. En dit omdat Zuid-Korea samen met de VS de jaarlijkse oefening houden vlak bij de Koreaanse grens.

De oorlogsretoriek van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un leidt volgens Noordkoreaanse begrippen tot een onvermijdelijke oorlog.  Het leger is gemobiliseerd en klaar om tot de aanval over te gaan. Als Kim-Jong-un het daadwerkelijk tot een oorlog laat komen dan heeft hij weinig kans die oorlog te winnen.

Voor en na

De situatie van Noord-Korea voor en na de oorlog zal nogal verschillen. In onderstaande kaarten van Azië is duidelijk aangegeven hoe het zou kunnen eindigen.

Voor de Koreaanse oorlog

Voor de Koreaanse oorlog. Noord-Korea, kaart van Azië
Voor de Koreaanse oorlog.

Na de Koreaanse oorlog

Na de Koreaanse oorlog. Koreaanse Vrijheidszee
Na de Koreaanse oorlog

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: