Gezichtsherkenning met smartphone

Op foto’s die ik maak met mijn smartphone (Samsung Galaxy Note II) verschijnen gele blokjes als teken dat dat wel eens een gezicht zou kunnen zijn. Gezichten worden vaak herkend, maar er verschijnen ook gele blokjes bij iets wat helemaal geen gezicht is.

Gekoppeld aan contacten

De gezichtsherkenning is gekoppeld aan de contacten in mijn telefoon. Door vaak genoeg de personen te taggen herkent de smartphone  uiteindelijk zelf de gezichten. Zo weet je welke je foto met wie kan gaan delen. En het zou me niet verbazen als er ergens een linkje met de NSA is. Toch verschijnen niet alle gele blokjes bij een gezicht.

Voorbeelden van verkeerde gezichtsherkenning

Hieronder staat een tweetal voorbeelden van deze gezichtsherkenning. De eerste in een legoblokje en de tweede bij het silhouet van een paar bomen tegen de achtergrond van een zonsondergang. Voor de NSA zou ik ze natuurlijk kunnen taggen met namen van presidenten en ministers, gewoon omdat het kan.

Gezichtsherkenning bij een legoblokje

Gezicht tussen de bomen, gezichtsherkenning

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: