Gebaren leren op vakantie

Het is vakantie en dat is een mooi moment om gebaren te leren. Tijdens de vakantie wordt er dagelijks gezwommen. Buiten de vakantie ‘slechts’ een keer per week.

Een aantal gebaren lijkt op elkaar. Met twee handen en armen wordt er een symmetrische beweging gemaakt. Als ze verschoond wil worden maakt ze het gebaar voor luier. Met duim en wijsvinger bij elkaar gaat ze eerst een stuk naarbeneden en dan met een bocht weer omhoog. Alsof de W in de lucht wordt geschreven.

Televisiekijken is met twee wijsvingers een vierkant of rechthoek maken gevolgd door met wijs- en middelvinger vanaf de ogen naar voren toe bewegen. Dit tweede deel is ‘kijken’. Haar vierkant is een symmetrisch rondje en het kijkgebaar laat ze weg.

En nu is daar een gebaar bij. Met de armen vooruit en de handpalmen naar beneden wordt de zwembeweging gemaakt. Het lijkt op de schoolslag. Als ze wil zwemmen vraagt ze het met dit gebaar, ondersteund met een grote lach. En ook als ze ‘zwemmen’ of ‘zwembad’ hoort, maakt ze het juiste gebaar.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: