Bibliotheekezel

De biblioburro, de bibiotheekezelDe bibliotheek op een ezel. Verhalen rondbrengen door de bergen. Het klink misschien bizar maar voor leraar Luis Soriano Bohorquez is dat zijn manier om literatuur te delen. In de bibliotheek las hij boek na boek. 

Alfa en Beto

Op zijn ezels, Alfa en Beto, reed hij rond en bracht verhalen naar de kinderen. Hij moest oppassen met welke boeken hij meenam. Het gebied waar hij woonde was gewelddadig. Hij kon niets meenemen dat door de guerilla kon worden geïnterpreteerd als overheidspropaganda.

Mensen dachten dat hij gek was, wie gaat er nou rond op zijn ezel om kinderen te verzamelen en hen verhalen voor te lezen. De negatieve reacties deden hem besluiten te stoppen.

Bibliotheek bouwen

Dat duurde maar even. Ouders van de kinderen kwamen bij hem aan de deur, omdat hun kinderen vroegen om meer verhalen. Door de passie en toewijding van Luis werd het hen duidelijk hoe belangrijk lezen is in de opvoeding van hun kinderen. In zijn huis had hij 3500 boeken opgeslagen in dozen.  Een aantal boeken was zelfs bij vrienden opgeslagen om voor zichzelf ruimte te hebben om te wonen. Ondertussen bouwt Luis een bibliotheek.

Korte film over de biblioburro

Ayoka Productions maakte in 2009 een korte film over Luis en zijn biblioburro. Met zijn bibliotheekezel kon hij 120 boeken meenemen. Hieronder staat deze korte film gevolgd en een update waarin hij iedereen bedankt voor de bijdrages -zoals tafels, kasten en nieuwe boeken- naar aanleiding van de film.

Woensdag boekendag

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

 

Leave a Reply

WordPress PopUp Plugin
Skip to content
%d bloggers like this: