Geen afbeelding van auteur in zoekresultaten op Google

Logo van Google vierkantVergeet die tutorial van november 2012 over hoe je je profielfoto in de zoekresultaten van Google kon krijgen. Het is niet meer, het is klaar, Google stopt met het vertonen van de profielfoto’s omdat het toch niet voor extra verkeer zorgde.

Het leidde af van de juiste zoekresultaten en het hielp zoekers niet om sneller relevante informatie te vinden. Google gaat nu langzaam terug naar tien blauwe links in de organische zoekresultaten. De knowledge graph en advertenties worden nog wel vertoond.

Het niet meer vertonen van de profielfoto’s is bevestigd door Webmaster Trends Analyst John Mueller op Google+.

Unfortunately, we’ve also observed that this information isn’t as useful to our users as we’d hoped, and can even distract from those results. With this in mind, we’ve made the difficult decision to stop showing authorship in search results.

Google+-posts worden trouwens nog wel vertoond in de zoekresultaten, uiteraard als het relevant is voor de zoeker.

TL;DR

Geen plaatjes meer van de auteur in de zoekresultaten van Google.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: