Geen taalbarriere meer. Praat met iedereen, in elke taal met Skype.

Skype translator, directe vertaling met SkypeDit is te gek. Echt fantastisch. Skype roept al een tijdje dat ze onmiddellijke vertalingen mogelijk gaan maken. Dit betekent dat je met iedereen kan praten, ongeacht welke taal jullie spreken. Dit is handig om met willekeurig op de wereld met iemand te spreken. En door de beeldverbinding is de taal nog beter te interpreteren. Afgelopen week ging het live.

Directe vertaling met Skype

Het Skype-vertaalproject (Skype Translator Project) biedt directe vertalingen aan van zowel gesproken als geschreven taal. Twee mensen die verschillende talen spreken kunnen op deze manier met elkaar converseren. Het project start met ondersteuning voor gesproken Spaans en Engels. Daarnaast zijn er veertig talen voor live text-chatten.

Microsoft, Skype en Windows

Op dit moment is het alleen beschikbaar voor gebruikers van Windows 8.1. Skype en Windows zijn beide onderdeel van Microsoft. De technologie bevat onder andere geavanceerde lerende computertechnieken. Hoe langer er mee wordt gewerkt, hoe beter de vertalingen worden. Hoe vaker een woord wordt gebruikt, uitgesproken, hoe beter het systeem weet hoe het moet worden uitgesproken.

De test op scholen (met video)

Het is al getest op scholen in de VS en Mexico. Er wordt redelijke basistaal gebruikt en dit is snel vertaald. Het wordt interessanter als het meer wordt gebruikt en Skype nog beter snapt wat er wordt gezegd en hoe dit moet worden vertaald. Van het project op de twee scholen is een video gemaakt. Deze is hieronder te bekijken.

 

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: