Schoolpleinse handel in dierenplaatjes

handel op het schoolplein in kaartjes van Albert Heijn en Freek VonkHet was rustig op het schoolplein. Niet dat er minder kinderen waren. Ook het aantal ouders dat er elke ochtend is, was komen opdagen. Er werd niet gerend, de rekstok was leeg. Kinderen stonden in groepjes bij elkaar.

Van de ene groep liep er iemand snel naar de andere groep. Overal stonden groepjes kinderen. Ze keken naar wat de ander had en beoordeelden snel of zij dat wilden hebben. Ze lieten zelf zien wat zij hadden en probeerden dit kwijt te raken. Voor de beste prijs natuurlijk.

De schoolpleinse handel was weer begonnen. Dit keer gaat het om de dierenplaatjes van Freek Vonk die bij de Albert Heijn worden weggegeven. Zo snel mogelijk alle 160 kaartjes verzamelen en dan het album compleet te maken.

Wisselkoers

De wisselkoers was een plaatje per plaatje, totdat iemand doorhad dat hij wel een heel bijzonder plaatje had. “Voor twee plaatjes?” werd er geboden, “Voor drie plaatjes, en deze heb jij nog niet,” werd er overboden en gelijk slim ingespeeld op de behoefte van de bezitter van het unieke plaatje. Uiteindelijk verwisselde het populaire plaatje voor vier andere plaatjes van eigenaar. “Bijna compleet,” juichte de gelukkige nieuwe eigenaar.

handel op het schoolplein in kaartjes van Albert Heijn en Freek Vonk leeg schoolplein

De winnaar op het schoolplein

De supermarkten weten slim in te spelen op de verzamelaarswoede onder Nederlanders en consumenten willen vooral niet achter het net vissen. Bij de Jumbo wordt er nu gespaard voor Tour de France-spullen, de Plus heeft de Minions ingezet en de Hoogvliet gaat de samenwerking aan met Walibi. Kies maar voor welke spullen je wil sparen. Voor de scholieren op de basisschool is er maar een spaaractie die er toe doet, die van Albert Heijn met held Freek Vonk.

De supermarktacties in beeld

Van linksboven met de klok mee. Sparen voor korting bij Walibi bij Hoogvliet, sparen voor Minions bij Plus, sparen voor dierenplaatjes van Freek Vonk bij Albert Heijn en sparen voor de gele trui van toen bij Jumbo.

 

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: