Tekst op afbeelding vertalen met de Google Translate App

De vertaal-app van Google kan nu ook Nederlandse tekst herkennen op een foto. Richt op een tekst, straatnaam, menukaart en scan het. Vervolgens zet de app blokken rond de woorden die herkend worden en is er een instant vertaling.

Op de Google-blog wordt het aangekondigd en in een andere blog wordt de techniek uitgelegd. En het werkt prima. Hieronder staat een voorbeeld van de eerste paragraaf van dit bericht.

Voorbeeld van de Google Translate App in werking

Hieronder wordt in drie screenshots de eerste paragraaf van dit bericht vertaald.

Google translate app tekst via foto vertalen NL naar EN 1
Maak een foto en scan de tekst. Er verschijnen nu blokken om de herkende woorden. Ook de edit-onderdelen worden herkend.
Google translate app tekst via foto vertalen NL naar EN 2
De te vertalen tekst is gemarkeerd en wordt direct vertaald. Klik op het pijltje voor de hele vertaling van de geselecteerde tekst.
Google translate app tekst via foto vertalen NL naar EN 3
En daar is de vertaling. Nog niet helemaal vlekkeloos, maar grotendeels wel goed te begrijpen.

 De talen in de vertaal-app van Google

De vertaal-app vertaalt van Nederlands naar Engels en terug, maar ook van en naar Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch, Spaans, Bulgaars, Catalaans, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Filipijns, Fins, Hongaars, Indonesisch, Litouws, Noors, Pools, Roemeens, Slowaaks, Zweeds, Turks en Oekraïens. En dan zijn er ook nog een aantal talen die vanuit het Engels naar de andere taal kunnen worden vertaald, zoals Hindi en Thais.

Leave a Reply

WordPress PopUp Plugin
Skip to content
%d bloggers like this: