SAIL Amsterdam 2015, matroos en op de ra

Nog niet slapen, nog niet omvallen, eerst een blog tikken. SAIL Amsterdam 2015 is afgelopen. Net kwam ik thuis na het afsluitende feest voor vrijwilligers. Deze editie was ik als webredacteur actief. Natuurlijk heb ik met mijn gezin SAIL ook bezocht: bij de SAIL-In parade, op de drukke en zonnige zaterdag en op de afsluitende zondag. 

Over dat wat wat ik allemaal heb ervaren blog ik later. Nu gaat het over de reactie van mijn kinderen. Zij waren onder de indruk. De grote boten, de matrozen en uniformen, op een boot kijken, zelf meevaren langs alle boten, alle mensen en de kade vol, met de trein, alle kleine bootjes, mijn foto’s, het reuzenrad, de pont, al die touwen en zeilen.

Ze zagen de SAIL Thank You Parade en de matrozen op de ra’s van de Gloria. Dat SAIL afgelopen is, vinden ze niet leuk. Dat ze over vijf jaar weer kunnen, vinden ze iets om naar uit te kijken. Liever zien ze dat het over een week of over een maand weer wordt georganiseerd.

Nog niet slapen, nog niet omvallen, eerst een blog tikken, want op tafel lagen twee tekeningen klaar.  Matroos SAIL en bootSAIL tekening Gloria

Update

Op de bovenste tekening staat de kapitein van de Esmeralda die praat met de kapitein van de Gloria net voordat het Colombiaanse schip vertrekt.

Leave a Reply

Skip to content