Oorlogswinter

geef mij maar een boekGeef Mij Maar Een Boek is een initiatief van de landelijke boekhandels. Ieder jaar kiest de boekhandel een nieuw jeugdboek. Dit jaar is het Oorlogswinter van Jan Terlouw.

Vanaf afgelopen zaterdag is dit boek voor slechts een euro te koop. In een oplage van 250.000 is het boek gedrukt. Een kwart miljoen exemplaren van deze klassieker. Het is een geweldig initiatief van de boekhandel om het lezen te promoten.

Oorlogswinter geef mij maar een boekBij Boekwijzer is een interview met Jan Terlouw gepubliceerd. Hij staat achter het initiatief: “Analfabetisme is onwenselijk, onrechtvaardig en ook gevaarlijk. Datzelfde geldt voor het ontbreken van boeken in een kinderleven.” Hij vindt het belangrijk dat jonge mensen in staat worden gesteld om te lezen: “Elk kind zou toegang moeten hebben tot goede boeken.”

En nu, hup naar de boekhandel of de bieb. Ga boeken kopen of lenen. En lezen.

Woensdag boekendag

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

Leave a Reply

Skip to content