Zika-virus drukt Tata Zica uit de markt.

logo tataZica of zika. De eerste is een auto, de tweede een virus. En dat eerste, dat is niet meer. Tata, dat onder andere de Hoogovens bezit, heeft verschillende auto’s op de markt gebracht. Tata is eigenaar van Jaguar en Landrover en de budgetauto Nano. Zica lijkt te veel op het Zika-virus. Tata heeft besloten de auto een andere naam te geven.

Zica is afkomstig van Zippy Car. Het is de opvolger van de Indica en eigenlijk alleen bestemd voor de Indiase markt. De lancering van het nieuwe model is groots aangepakt. Het boegbeeld in de campagne is Lionel Messi.

Messi en Zica tata
Een screenshot uit de making of the #madeofgreat-campagne. Video

Nu krijgt de auto een andere naam. De oude campagne kan de koelkast in en misschien wil Lionel Messi nog een keer naar India vliegen om met Ogilvy een nieuwe promotiefilm voor de Tata Zica te schieten.

Een rebranding is kostbaar, soms ook nodig. Fiat bracht ooit de Fiat Croma op de markt. Internationaal werd de auto goed verkocht, in Nederland werd het gerelateerd aan een bak- en braadproduct waardoor de verkopen achterbleven.

De Zica is straks niet meer, gelukkig hebben we de foto’s nog.

Zica en Messi

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: