Johan Cruijff-stadion

johan cruijff-stadionAls eerbetoon aan de legendarische nummer 14 wordt de Amsterdam ArenA vanaf nu het Johan Cruijff-stadion of de Johan Cruijff-ArenA genoemd. Of het stadion formeel die naam krijgt, doet er niet toe. Het is vanaf nu gewoon het Johan Cruijff-stadion.

Als iedereen het stadion Johan Cruijff-stadion gaat noemen, volgt de rest vanzelf. Met de facebookpagina en petitie willen fans ook een formele naamswijziging realiseren. En niet alleen het de Amsterdamse voetbaltempel moet worden omgedoopt, ook de fans van Barcelona willen dat Camp Nou voortaan Estadi Johan Cruyff wordt genoemd.

En Johan Cruijff zelf? Hij vond het in 1995 al een goed idee. Kijk maar naar de beelden van AT5.

bron afbeelding Johan Cruijff-Stadion

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d