Het veld op bij Nederland – Chinese Taipei. Honkbalweek.

De eerst zondag van de Haarlem Honkbalweek om 10.30 verzamelen de Beeballers van de Hilversum Hurricanes bij het Pim Mulierstadion. Bij het begin van de wedstrijd Nederland – Chinese Taipei lopen ze mee het veld op met de Nederlandse spelers.

In de kids area worden partijtjes gespeeld. Opblaaskastelen met diverse functies staan verspreid over het terrein. De slag wordt geoefend in de kooi. De werpsnelheid wordt gemeten en van afstand door een van de gaten gooien is een leuke uitdaging.

De mascotte van het Beeball loopt langs de honkballende kinderen. Rond het middaguur komen de spelers van de Nederlandse honkbalploeg langs. Het jagen op handtekeningen begint. Het boekje wordt voller en nog beter is het om een handtekening op het beeballshirt te krijgen.

De temperatuur stijgt langzaam en het is een heerlijke zomerse dag. Zonnebrand, water en petjes zijn de beste vrienden van iedereen.

Het hoogtepunt was het veld op met de spelers van de Nederlandse honkbalploeg. Mijn dochter heeft genoten. Het viel haar op dat er veel linkshandige spelers zijn. (Net als zij). Naast Dashenko Ricardo rent ze het veld op, nummer 21. Gedurende de wedstrijd was dit natuurlijk ook de speler die het hardst werd toegejuicht.

Op de tribune is het warm, de sfeer is geweldig, het publiek fantastisch. Met de 0-8 overwinning van Nederland op Chinese Taipei wordt de middag in stijl afgesloten.

Sla die bal Honkbalweek
Wedstrijd in de ochtend. Strike.
Gooi die bal Honkbalweek
Pitchen in de kids area
Handtekening op haar rug Honkbalweek
Handtekening op haar rug Honkbalweek
Fotografeer de beeballers en de honkbalploeg Honkbalweek
Paparazzi
Op de foto met de honkbalploeg. Honkbalweek
Op de foto met de honkbalploeg van Nederland

Rond 13:10 in onderstaande video gaan de spelers ze het veld op.

Het veld op met Dashenko Ricardo Nederland - Chinese Taipei Honkbalweek
Het veld op met Dashenko Ricardo.
Het Wilhelmus. Dashenko Ricardo. Nederland - Chinese Taipei Honkbalweek
Het Wilhelmus
Het wordt 10-0 Honkbalweek
Dit schreef tijdens de wedstrijd voor het dagboek. “Ik ben nu bij de wedstrijd. Ik liep net met Dashenko Ricardo, nummer 21. Ik kreeg van hem een klein cadeautje. Dat was een speldje. 5-0, voor Nederland 5 en Chinese Taipei 0. En nou ben ik heel blij. Het gaat 10-0 worden.”

 

De homerun van Nick Urbanus

Bedankt

Bedankt KNBSB, Haarlem Honkbalweek en Hilversum Hurricanes voor de organisatie van deze fantastische dag.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: