Roald Dahl

13 september 1916 is Roald Dahl geboren. Een eeuw geleden. De schrijver, maar ook piloot en spion. Met zijn gobblefunk heeft hij de Engelse taal verrijkt met woorden als wondercrump, uckyslush, quogwinkle, Oompa-Loompa en grobblesquirt

Op Roald Dahldag precies 100 jaar na zijn geboorte staat hij nog steeds vol in de schijnwerpers. De kracht van zijn boeken ligt in het verhaal, grappig, vreemd, sadistisch en griezelig. Zijn boeken zijn regelmatig gecensureerd of geweigerd.

Natuurlijk zijn de boeken van Roald Dahl ook nog eens fantastisch geïllustreerd door Quentin Blake.

roald-dahl
bron afbeelding: Roald Dahl.com

Willy Wonka, de marketeer

De grote marketeer in het boek Charly and the chocolate factory is natuurlijk Willy Wonka. De geheimen van zijn snoep blijven binnen de muren van fabriek. Om een opvolger te vinden en zijn verkopen omhoog te stuwen biedt hij een kleine groep de kans de fabriek van binnen te zien. Het snoep is alom verkrijgbaar, de gouden tickets zijn echter schaars. Er zijn er slechts vijf.

En in de fabriek is te zien dat hij constant aan het innoveren is. Nieuwe producten zodat de verkopen op peil blijven. Zelf is Willy Wonka een innemende persoonlijkheid met een goed verhaal waar hij telkens wel vertelt, maar net niet alles. Genoeg om nieuwsgierig te blijven.

willy-wonka
bron afbeelding: Roald Dahl.com

 

Woensdag boekendag

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: