Virtuele rondleiding met Google Business View

Een rondleiding door een gebouw zonder in het gebouw te zijn. Dat is in de huidige tijd goed te realiseren. Virtual Reality of gewoon de Business View van Google. Hiermee is een 360°-tour te creëren die ook nog eens vindbaar op de Google-sites. Lees hieronder meer over de virtuele tour van TÜV Rheinland Nederland.

Op Google (zoeken), Google Maps en Google+ wordt de virtuele tour vertoond. Ook is die te gebruiken op de eigen website.

Een kijkje achter gesloten deuren

Rondleidingen in de laboratoria worden normaal niet zo snel aangeboden. Veel prototypes worden getest en testmateriaal mag (nog) niet in beeld komen. De testopstellingen kunnen wel worden vertoond. In deze tour zijn samples afgedekt of tijdelijk weggehaald. Een aantal samples is geblurd. Hierdoor is het mogelijk een virtuele tour door het lab te organiseren.

Fotograaf

Voor het maken van de foto’s is een door Google geverifieerde fotograaf nodig. Als de virtuele rondleiding online staat, hoeft de tour alleen nog maar gecommuniceerd te worden. Naast actief naar klanten communiceren, wordt de tour ook vertoond in de SERP als naar het bedrijf wordt gezocht.

Overal te zien

De tour is op desktop, tablet en op smartphone te bekijken. Door het bewegen van de smartphone kan worden rondgekeken. Uiteraard kan het beeld ook worden vastgezet. Dan kan de telefoon met de vingers worden bediend.

Insluiten van de business view

Hieronder een voorbeeld van het insluiten van de business view op een website. Het rolstoellab is hier te zien.

Virtuele tour op mobiel

virtuele tourOok op mobiel is er door het rolstoellab te lopen. Onderstaand twee screenshots. Links kan de telefoon worden gedraaid om rond te kijken en rechts kan er met de vinger heen en weer worden geschoven. Als de driehoekjes aan weerszijden van het smartphonesymbool staan kan door het bewegen van de telefoon van kijkrichting worden veranderd.

rolstoellab virtuele tour rolstoellab virtuele tour

Artikel over de virtuele rondleiding

In een intern magazine van TÜV Rheinland verscheen onderstaand artikel.

 

Inside Magazine_Industrial Services Virtual Tour Marijn Krijger - TÜV Rheinland
Klik op afbeelding voor pdf

 

Leave a Reply

Skip to content