Nationale Voorleesdagen 2017

De Nationale Voorleesdagen beginnen vandaag. Woensdag 25 januari 2017 lezen BN’ers en OBN’ers (onbekende Nederlanders) kinderen voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Op peuterspeelzalen, buitenschoolse opvanglocaties en scholen wordt voorgelezen. 

nationale voorleesdagen 2017

Het Nationale Voorleesontbijt is de start van De Nationale Voorleesdagen. Tijdens het Voorleesontbijt wordt voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar, De kleine Walvis van kinderboekenauteur en -illustrator Benji Davies. I

 De Nationale Voorleesdagen 2017

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Iedereen heeft baat bij voorlezen. De voorlezer en de luisteraar. Leest voor, luistert boeken en leest mee.

Voorlezen is goed

Het knipsel dat hier op het prikbord hangt (waar de bron niet op is gezet..) geeft al jaren aan dat voorlezen belangrijk is.

Wist je dat…

…onderzoek bewijst dat kinderen die vroeg boeken leren kennen taalvaardiger zijn, sneller kunnen lezen en beter rekenen? Voorlezen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan de interactieve vaardigheden.

 

voorlezen is belangrijk

Woensdag boekendag

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: