Samsung vs Apple – tien jaar smartphonestrijd

samsung apple iphone galaxy video mockSamsung en Apple zijn de grootste smartphoneleveranciers ter wereld. Samsung heeft wel vaker video’s gemaakt waarin de onhandigheden van de iPhone worden benadrukt. De iPhone X is nu aan de beurt.

Al die jaren slechts 16 GB voor de iPhone. De Galaxy’s van Samsung hebben al jaren meer. Het grote 5,5 inch-scherm? In 2013 gebruikelijk bij Samsung, de iPhone 5S is klein met maar 4 inch. Per ongeluk van de steiger vallen. De Samsung-gebruiker kan direct door, de iPhone gaat in een bak met rijst. En nu in 2017 wordt de dongel belachelijk gemaakt waarmee de telefoon kan worden opgeladen en waar een audiojack in past.

En natuurlijk kan de stylus niet ontbreken. Samsung heeft het al jaren terwijl Steve Jobs bleef zeggen dat iedere gebruiker tien eigen stylussen tot zijn beschikking heeft. En die batterij, die van de iPhone loopt leeg, terwijl de Samsung nog voldoende energie heeft. Na tien jaar stapt de iPhone-gebruiker eindelijk over naar de Galaxy. Triomfantelijk loopt hij langs de rij met Apple fanboys die op de nieuwste iPhone staan te wachten.

Microsoft wil ook meedoen

De vete tussen Apple en Samsung loopt al jaren. Microsoft maakte in 2013 zelfs een don’t fight video waarin Apple- en Samsung-fans werden opgeroepen niet te vechten. De Windows-phone kan echter niet mee in de voorhoede van de hoogste smartphonedivisie.

 

Nokia en de iPhone 5c

Nokia bedankte Apple in een tweet toen er ineens allerlei kleuren beschikbaar waren bij de iPhone 5c. En ook de niet werkende kaartenapp van Apple in 2012 greep Nokia aan om een vergelijking te maken (#iLost).

Nokia response to iPhone5S kleurige cases

 

Motorola deed ook een poging

De verkeerde geplaatste batterij van de Galaxy 7 zit niet in deze video. Maakte Apple daar gebruik van? Of is algemene veiligheid belangrijker dan de concurrentie aanvallen? Apple heeft zelf ook batterijproblemen, bijvoorbeeld bij de iPhone 8. Motorola gebruikte de batterijgate wel en probeert hiermee aan te sluiten bij het topniveau smartphones.

motorola mocks exploding battery samsung galaxy 7

Concurrent en leverancier

Naast grote concurrent is Samsung een van de grootste leveranciers van Apple en is elk succes voor de iPhone X ook een succes voor Samsung. Apple heeft net een van de juridische gevechten gewonnen van Samsung over het slide-to-unlock-patent.

swipe to unlock

Met de vingerafdruk en gezichtsherkenning zijn er inmiddels nieuwe technieken om een smartphone te ontgrendelen.

Strijd der giganten

De strijd tussen de giganten gaat door. Door Samsungs aanval op Apple wordt duidelijk gemaakt dat er slechts twee spelers zijn in de smartphonemarkt.

 

Leave a Reply

Skip to content