Bedacht?

Ineens is daar het bericht dat een ontwerp voor het bed is gemaakt. Raar, want de afspraak was het plaatsen van een bed zoals ze thuis heeft. Wie heeft zicht bedacht? De bedperikelen houden aan. Zie ook bed en laterbed.

Het wennen was bedoeld om haar ook te laten wennen aan haar kamer. Dat daar een bed staat geeft dan aan dat ze daar ook gaat slapen. De eerste keer wennen was nu zonder bed. Twee uur heeft ze haar nieuwe woning en de tuin verkend.

Op de plek van het bed was nu niets. Een lege vloer. Wanneer komt dan dat bed? Een bed in de zorg met hooglaagsysteem en hoge hekken is een kostbare aangelegenheid. Alternatieven worden dan onderzocht, maar al in een vroeg stadium niet geschikt bevonden. Waarom dan van de afspraak wordt afgeweken is onduidelijk.

Een uitgebreide mail met een precieze uiteenzetting van alle stappen in de zoektocht naar eerst een logeerplek en later ook een woning sturen we dan maar. De bestuurder krijgt een kopie.

zeeland atlas bed

De dag daarna wordt gebeld. Het begrip voor de situatie is groot. Het rekening houden met zowel kind als budget was aanleiding voor het zoeken naar een alternatief bed. Echter is in de communicatie nergens een boodschap uitgegaan naar ons als ouders. Als dat wel was gebeurt, dan hadden we direct aangegeven dat we nog steeds, zoals afgesproken, hetzelfde bed voor haar in haar nieuwe huis willen hebben als dat ze nu thuis heeft. Dit is voor haar het meest herkenbaar en geeft haar rust en vertrouwen.

De mail en de telefoongesprekken kantelen de keuze voor het bed de goede kant op. Binnen drie weken wordt het gewenste bed geplaatst. Ze gaat dan overdag wennen terwijl het bed op haar kamer staat. Dit is tevens de opstap naar een of twee nachten daar slapen. In haar nieuwe bed.

Leave a Reply

%d bloggers like this: