Schommelen

Haar schommel is haar favoriete plek. Huisgenoten vinden die blauwe bak ook interessant en wurmen hun te grote lichamen erin. De gordel is niet meer compleet, de ophangtouwen rafelen al iets. De schommel ernaast wordt nog intensiever gebruik. Een simpel plankje waarmee haar huisgenoten een grote kuil schommelen, omdat ze hun lange benen nou eenmaal niet verder in kunnen trekken.

Bij mijn bezoek zit ze op de bank. Een kus en een knuffel verder gaat ze in gesprek. Ze lacht en gebaart dat ze wil schommelen. Twee armen naast elkaar en dan heen en weer. Ze zou kunnen hebben gekeken naar hoe Bebeto juichte na de 0-2 in 1994.

Een huisgenoot schommelt nu. Toch is het de schommel van mijn dochter en maakt hij snel plaats voor haar. Hoger en hoger, harder en harder. Schommelen geeft haar de welkome kick. Ze lacht hard. Ik bel naar huis en laat zien hoe zij aan het genieten is van het schommelen.

Ik vraag een high-five met rechts. Zij highfivet met links. Ook de boks doet ze uitstekend. Te zacht schommelen is niet voor haar. De mondhoeken gaan langzaam omlaag, evenredig aan de schommelsnelheid. Ik dus weer harder en de mondhoeken gaan weer omhoog. Nog een keer gebaart ze in haar dialect. De hele dag kan ik blijven duwen. Hier krijgt ze geen genoeg van.

De schommeltouwen vervangen we binnenkort voor kettingen. Deze zijn beter bestand tegen weer en wind. Het hele jaar door kan ze schommelen. Het enige wat ze dan nodig heeft is een duwer. En als ik op bezoek kom bij haar, doe ik dat graag. Ze beloont dit met de mooiste lach omdat ze intens geniet.

schommel blauwe bak

Leave a Reply

%d bloggers like this: