Dichtbesteding

De dagbesteding blijft de hele zomervakantie gesloten. Pas vanaf september wordt gekeken of een opstart mogelijk is. Dit is natuurlijk om de kans op besmetting met dit coronavirus zo klein mogelijk te houden. De kinderen blijven niet op anderhalve meter afstand van de begeleiders. Het opbreken van de compartimenten is nu ook niet verstandig.

Haar woning is haar compartiment. Hierbinnen zijn de vaste begeleiders aan het werk. De uitzendkrachten en zzp’ers zijn al een hele tijd niet ingezet. De begeleiders bouwen een mooi stuwmeerverlof op in de coronatijd. Compartimenten mixen niet, bewoners en begeleiders gaan voornamelijk naar de eigen woning. Het is logisch dat de dagbesteding daarom nog niet voor alle kinderen opengaat.

Drie uur winst per dag

De dagbesteding heeft een dag- en weekprogramma ontwikkeld. Mijn dochter zit goed op haar plek. Het scheelt ook nog eens drie uur per dag in de bus. Daar waar Connexxion maximaal 75 minuten met een uitloop van een kwartier mag doen over bovenregionaal vervoer, plannen ze elke dag anderhalf uur heen. En terug. Van woning naar dagbesteding kan in 25 minuten als rechtstreeks wordt gereden.

Die drie uur per dag betekent voor Anna Sophie meer tijd om wakker te worden, rustig te ontbijten, lekker te douchen, in de ochtend al in de tuin te spelen of te chillen op haar kamer. Aan het eind van de middag kan ze gelijk na de dagactiviteiten stressloos doorspelen.

Nieuwe tuin

Het niet inzetten van tijdelijke medewerkers leidt er nu toe dat budget overblijft. De uurtarieven van zzp’ers en bureaus zijn hoog. Dit betekent dat ineens ruimte is ontstaan om de tuin op te knappen. Deze wens bestaat bij de begeleiders, bewoners en ouders al lang. Nu kan die worden gerealiseerd. Alle lof gaat naar de begeleider die deze mogelijkheid zag en met de clustermanager om tafel is gaan zitten.

Voorbereiding voor het terras. Straks de racebaan voor alles met wielen.

De tuin bestaat straks uit drie delen. Direct bij de achterdeuren komt een betegeld gedeelte, uitstekend om rond te rijden of te rollen. Een verhoging scheidt dit af van de rest van de tuin. De bewoners kunnen vaker naar buiten, omdat ze in het zicht blijven. Langs de woning is ruimte voor spelen, hier komen bijvoorbeeld de trampoline en de schommel. Deze twee gedeeltes zijn omheind. Voor het hek komen de eettafel, barbecue en in de zomer het zwembad.

Met de zomerse temperaturen buiten en de koelte binnen is het aangenamer in de woning. Buiten wordt in twee weken de nieuwe tuin gerealiseerd. Alhoewel ze nu gewend is aan deze structuur is de dichtbesteding na de zomer hopelijk weer een dagbesteding.

Leave a Reply

%d bloggers like this: