Verzamelwoede

Koelkastmagnetenverzameling van crazy eBay mom

Onlangs leerde ik via Hendrik-Jans blog dat een extreme vorm van verzamelen hoarding heet. Hamsteren zou wel eens de goede vertaling kunnen zijn Die term wordt echter nu vooral gebezigd door een supermarktketen.

Verzamelen

De extreme verzamelwoede deed me terugdenken aan ongeveer tien jaar geleden. Bandbreedte was voor veel websites nog een probleem en als er dan een website viral ging, was de site snel onbereikbaar. Tegenwoordig kijken we niet meer op van foto’s van een paar MB’s. Op een diskette van 3,5 inch met een capaciteit van 1,44 MB passen deze foto’s niet eens.

eBay-moeder

De verzamelwoede van velen werd vergroot met de komst van veilingsites en online marktplaatsen. In Nederland hebben we Marktplaats.nl, in de VS is eBay de grootste. Inmiddels heeft eBay in haar verzamelwoede Marktplaats.nl overgenomen. Zo’n tien jaar terug was er ineens een fotoreportage van een zoon die de verzamelwoede van zijn moeder fotografeerde.

De verzameling

Een serie foto’s liet zien wat er gebeurt als iemand wordt losgelaten op het internet en een uitermate goed gevoel krijgt van het kopen van spullen. Zonder nadenken werden diverse verzamelingen aangelegd, van glazen dingen en koelkastmagneten tot parkietenvoerbakjes. Veel dozen bleven ongeopend. Laatst kwam die site weer ineens voorbij. Die wil ik jullie niet onthouden. Kijk en huiver bij het aanschouwen van de resultaten van de verzamelwoede van crazy eBay mom

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: