Buiten spelen anno 2013

“Ga toch buiten spelen,” hoorde ik vroeger regelmatig. Over het schoolplein fietsen, in bomen klimmen in het bos, voetballen op straat, verstoppertje met de hele buurt. En later ook basketballen op het zelf aangelegde basketbalveld. Buiten was altijd wel wat te doen.

Tegenwoordig roepen ouders nog steeds dat hun kinderen buiten moeten gaan spelen. De invulling van dit spelen wordt alleen wat anders ingevuld dan vroeger. Natuurlijk wordt er buiten fanatiek gespeeld, wel in de buurt van een stopcontact en zeker in de buurt van draadloos internet. De kinderen die tegen de muren aanplakken van de koffiebarren en kroegen om gebruik te maken van wifi zijn inmiddels te spotten in elk dorp.

“Natuurlijk gaan we naar buiten, lekker spelen”

Lekker buiten spelen

En of het nou buiten spelen of buitenspelen is? Wie het weet mag het zeggen.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: