Ingebed

Het bed is geplaatst. In haar kamer staat eindelijk haar bed. Niet zomaar een bed. Dit bed is hetzelfde bed als ze thuis heeft. Hoge hekken, hoog-laag en vertrouwd.

Het bed op haar kamer krijgen was niet makkelijk. (Zie bed, laterbed, bedacht). Ze heeft haar kamer alleen gezien zonder bed. Om te wennen aan wonen was dit niet ideaal. Een mooie speelruimte was het wel. De ruimte is nu anders. Meer hoekjes om te spelen en het bed om veilig in terug te trekken.

Haar bed in haar nieuwe kamer staat op wielen. Dat is op het eerste oog het enige verschil. Misschien ook niet handig, want nu kan ze onder haar bed komen. Aankomend weekend gaat ze wennen in het nieuwe huis. Dan ziet ze haar bed en krijgt ze een signaal dat ze daar snel gaat slapen.

De volgende stap is logeren. Alles is nu gereed om haar uit huis te laten wonen. Met haar gebaar van haar naam gevolgd door het gebaar van huis laten we haar ook aan het idee wennen dat ze straks ergens anders woont. Ze heeft het nog niet door. Het gebaar voor huis is alleen voor thuis. En dat is bij ons.

Langzaam wordt alles ingebed in het uithetouderlijkhuisproces. Aan de randvoorwaarden is grotendeels voldaan. Nu nog ratio en emotie met elkaar in evenwicht brengen.

 

Bed AS in haar nieuwe huis

Leave a Reply

%d bloggers like this: