Laterbed

Ze heeft structuur nodig, herkenbaarheid en een veilige plek om zich terug te trekken. Haar bed is die veilige plek. Zorg vinden voor een dame van bijna dertien is een dagtaak. Haar moeilijk verstaanbare gedrag maakt dat op slechts weinig plekken zorg kan worden geboden die ze nodig heeft. Een nieuwe logeerplek vinden bleek niet mogelijk.

Thuis gaat ze naar haar bed als iets spannend is. Het is haar veilige omgeving. Dit is een bed met hoge hekken. Voor de verzorging kan de bedbodem omhoog en omlaag. De hoge hekken zijn alleen als ze gaat slapen gesloten. Met open hekken is het een veilige bank waar ze heel goed kan spelen.

In haar nieuwe kamer is nog geen bed. De zorginstelling moet een basisinrichting leveren voor haar kamer. Een bed is hier onderdeel van. Om haar ook daar die veilige plek te geven willen we graag hetzelfde of een zelfde bed daar hebben.

Haar bed van thuis kan niet mee, want dan kan ze niet meer bij ons slapen. Een ander bed is dus nodig. Dat bed is te laat besteld met als gevolg dat haar verhuizing naar haar nieuwe huis is vertraagd. Zonder bed in haar nieuwe kamer kan ze niet wennen. Het zou haar verwarren.

De speelspullen uit haar kamer thuis zijn al verhuisd. Ze voelt al wel aan dat een verandering op komst is. Wat precies weet ze niet.

Een eerste keer wennen. Op bezoek in haar kamer. De huiskamer zien. De tuin verkennen. Dat is stap 1. Daarna gaat ze een paar keer een weekend logeren. Vervolgens verhuist ze naar haar nieuwe huis.

Alleen dat bed. Dat bed is nog niet in haar kamer. Misschien moet ze dan eerst wennen aan het huis, maar nog niet haar kamer zien.

Leave a Reply

%d bloggers like this: