Open bed

Haar bed is vertrouwd, ze slaapt heerlijk. In haar nieuwe huis staat hetzelfde bed als thuis. Thuis probeerde ze het bed open te maken en ‘s nachts uit bed te gaan om te spelen. Een keer is het haar gelukt toen het bed niet goed dicht was. De hekken duwde ze open. Ze besloot lekker op de bank in de kamer te gaan zitten spelen.

In haar nieuwe huis is het haar inmiddels gelukt het bed te openen. De begeleider legt haar in bed, de snoezelprojector mag nog even aan. Ze ligt onder de deken en de begeleider verlaat de kamer. Een paar seconden later loopt ze weer achter de begeleider aan naar de woonkamer. Lachend.

zeeland atlas bed

Als het bed openkan, mag ze uit bed. Dat is haar logica en daar valt niet aan te tornen. De knoppen strakker aandraaien nadat het bed dicht is, is de simpele oplossing. Alleen moet daar wel aan worden gedacht. De bovenkant is met een schuif makkelijk te openen. De onderkant van beide hekken zit met een schuif vast die op te tillen is met een draaiknop.

De leverancier van het bed gaat nu kijken wat de mogelijkheden zijn om de sluiting beter te fixeren. Dit valt dan weer onder de vrijheidsbeperkende maatregelen, maar dat was het bed toch al.

Tot die tijd is het aan de begeleiders om de knoppen voor het verlaten van de kamer goed aan te draaien. Anders komt mijn dochter ‘s avonds de begeleiders gezelschap houden in de woonkamer.

Leave a Reply

%d bloggers like this: