Anderhalve meter afstand

Ze heeft niets door van wat er in de grote wereld plaatsvindt. Haar kleine wereld van het ouderlijk huis, haar huis, de dagbesteding en het zwembad kent ze goed. De bezoeken aan de buurvrouw en de autoritten naar de opa´s en oma´s herkent ze.

Zij is als de andere kinderen die naar de kinderdagcentra gaan. Hoesten, niezen, geen probleem. Papieren zakdoekjes? Ja, leuk om te verscheuren en te transformeren naar confetti. Covid 19? Dat zegt haar niets. Handen wassen kan ze wel heel goed. De twintigsecondenregel vindt ze veel te kort.

Ze wijst naar de camera

Anderhalve meter afstand houden. Hoe kan ze dan op schoot zitten? Of een knuffel krijgen? Het week- en weekendritme werd afgelopen weekend doorbroken. Ze vroeg in gebarentaal zwemmen en mama. Helaas, het zwembad is gesloten. Wel namen we haar mee naar huis.

De hele zaterdag was ze heerlijk thuis. De lunch met zijn vijven. Het hiep-hiep-hoera-gebaar voor haar jarige moeder maakte ze een paar keer. Wat de lockdown voor haar betekent is nog onduidelijk. Gaat de dagbesteding dicht? Is er genoeg personeel voor de woningen? Mogen we nog bij haar op bezoek?

Leave a Reply

%d bloggers like this: