Toch geen bezoek

Alhoewel de gedragsdeskundige, begeleiding en manager hadden toegestaan haar te bezoeken, is dat besluit nu ingetrokken. We mogen voorlopig niet meer bij haar op bezoek.

Bezoek is goed voor haar mentale gezondheid. De regels van de VGN schrijven voor minimaal anderhalve meter afstand te houden. Dit is niet te garanderen bij alle bewoners. Daarom is nu besloten om toch geen bezoek toe te laten. Ze houden haar natuurlijk wel in de gaten. Als ze het toch niet aan kan mogen we misschien wel weer op bezoek.

Voor haar gezondheid en van haar huisgenoten is dit nodig. Een emotioneel onmogelijk te plaatsen besluit. Onze dochter niet kunnen zien, aanraken of bij haar zijn. Dat is meer dan een vochtig oog of kleine traan. Het is machteloze teleurstelling om maar te zorgen dat de kans zo klein mogelijk is dat iemand in de zorg het Covid-19-virus krijgt.

Contact is lastig

Naar haar toe en door het raam met haar communiceren is verwarrend. Dan wil ze naar ons toe. Dat is dus geen optie. Filmpjes en foto’s vormen nu de communicatie. Videobellen blijkt toch lastig. We zien haar op de toegestuurde foto’s en video’s, zij ziet ons in haar fotoboek. Begeleiders van de dagbesteding gaan elke dag langs. De eerste keer wilde ze de begeleider direct wegsturen. Een dagbestedingbegeleider in haar woning? Dat klopt niet. Ze zwaait dan als teken dat het bezoek direct mag gaan.

Na een tijdje wennen aan het idee mag de begeleider toch blijven. Mijn dochter pakt dan de jas van haar bezoeker en geeft aan dat die uit moet. Dat is haar manier van toestemming te geven bij haar op bezoek te mogen.

Fietsen op haar driewieler

High five voor de flora

Met dit mooie weer kan ze heerlijk naar buiten, schommelen, in het zand spelen of een stukje fietsen. Op haar driewieler fietst ze door de tuin of over het pad voor het huis. We krijgen filmpjes. Ze heeft haar jas achterstevoren aan. Hiermee is de jasuittrekprikkel weg.

Ze fietst over het pad langs de planten. Ze steekt haar hand uit, waardoor ze het stuur aan een kant loslaat en een bochtje maakt. Het wiel piept sloom. Zij kletst wat keelklankerig. Ondertussen raakt ze de planten zachtjes aan met haar vingers of hand. High five voor de flora.

Leave a Reply

%d bloggers like this: