Zelfgemaakte kerststallen

Mijn kinderen zijn volop in een creatief proces. Ze knutselen, tekenen en plakken totdat het tijd is om te gaan slapen. Ook op school en het kinderdagverblijf wordt er geknutseld. Hieronder de kerststallen die ze dit jaar produceerden.

De tweedimensionale stal

De eerste kerststal is een tweedimensionaal vlak, drie wijzen, een Jezus en een engel zijn aanwezig. Jozef en Maria “rusten even uit in hun eigen kamer.” Mijn dochter van drie geeft verder aan dat de groene gezichten van twee van de drie koningen zorgen voor vrolijkheid.

Kerststal, tweedimensionaal

De driedimensionale stal

De tweede kerststal is driedimensionaal. De kribbe met Jezus wordt vergezeld door beide ouders. De stal is klein, “dat is wel gezellig.” Mijn zoon van vijf vertelt dat de wijzen nog in het veld zijn. De herders moeten namelijk worden gevonden, want de ster is ineens uitgegaan.

Kerststal, driedimensionaal

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: