Uitstekende payoff

Grondstoffen voor de champignonteeltDeze week zag ik een vrachtwagen rijden met een interessante payoff: “Grondstoffen voor de champignonteelt.” De rode vrachtwagen had de silhouetten van twee rennende paarden en een witte gestileerde afbeelding van een paardenhoofd.

Paarden en champignons

Wat hebben paarden en champignons met elkaar te maken? Ik heb een champignon nog nooit voor of achter een wagen gespannen zien worden. En zouden paarden champignons eten? Het verband is simpel. Paarden maken iets wat heel vruchtbaar blijkt te zijn. Vruchtbaar voor de kweek van schimmels en champignons in het bijzonder. Champignons worden gekweekt op paardenmest.

Een mooi verhaal

Paardenmest klinkt minder smakelijk dan grondstoffen voor de champignonteelt. Een keurige omschrijving voor een afvalproduct. In plaats van het benoemen van het product is het nut van het product beschreven. En wil je echt weten dat champignons op paardenmest worden gekweekt? Misschien niet, maar dan had je deze blog niet moeten lezen. Sorry.

Was de champignons

Dus de volgende keer borstel je gewoon de champignons af om ze in allerlei gerechten gebruiken.

Ter illustratie heb ik gegoogled en een foto van de bakwagen van CNC gevonden

Leave a Reply

Skip to content