Verhaal in zes woorden met beeld – Schrijven

Een nieuwe schrijfopdracht in het bekende formaat. Schrijf een verhaal met behulp van een beeld en zes woorden. Het thema is schrijven.

Het zeswoordenverhaal

 

Schrijven: Ergens zijn zinnen op zetten.

Schrijver op de boot tijdens Sail 2010
Photocredits: Deze foto maakte ik tijdens Sail 2010 in Amsterdam.

De regels

Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto. Publiceer je zeswoordenverhaal op je eigen website/log en plaats de link bij Doldriest

Over deze schrijfopdracht

De schrijfopdracht om in zes woorden met beeld een verhaal te schrijven is elke keer een leuke puzzel. Deze keer wilde ik graag een dubbelzinnig verhaal. Een spreekwoord dat anders gelezen letterlijk op de foto sloeg. Met deze zes woorden is het gelukt.

De foto maakte ik tijdens Sail 2010 in Amsterdam. Midden in alle drukte zat deze schrijver op zijn boot in oude klederdracht met een moderne pen en notitieblok te schrijven. Genietend van zijn sigaar zat hij in de warmte. Zijn gedachten stroomden via zijn pen naar het papier.

 

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: