Wie is zijn/haar handschoen verloren?

Er is iemand met een koude hand. Om precies te zijn een rechterhand. Buiten is het koud en om hier toch niet teveel aan te worden blootgesteld zijn er allerlei materialen. Mutsen, sjaals en natuurlijk handschoenen.

Onhandige handschoenen

Handschoenen helpen dan wel warme handen te houden, ze zijn onhandig bij het versturen van een sms, whatsapp of dm. Facebooken, Twitteren en e-mail lezen op een smartphone lukt bijna niet met handschoenen aan. Ik ben onder de indruk van de voor mijn huis langsfietsende smartphoners die tijdens het fietsen de mogelijkheid vinden om tegelijkertijd online te zijn.

Al fietsend online zijn

Turend op het scherm en navigerend op de streepjes in het midden van het fietspad fietsen ze hard door. Af en toe even opkijkend en de koers aanpassend zijn ze niet uit de online wereld weg te krijgen. Hangend over het stuur en met handschoenloze handen scrollen ze door de apps, pagina’s en soms ook spelletjes.

Vrijheid voor de handschoen

De telefoon in de rechterhand en de handschoen tijdelijk uit en in de linkerhand. Een aantal fietsers gaat zo op in de online wereld dat ze niet eens meer merken dat ze nog maar een handschoen in hun linkerhand hebben. Alleen die echt aan de hand zit, is gebleven. De andere handschoen heeft de weg naar vrijheid gewonnen en ligt eenzaam midden op het fietspad.

Waar is de handschoen?

Bij aankomst op school, of misschien wel thuis wordt het pas opgemerkt. “Waar is mijn handschoen? En waarom is mijn rechterhand zo koud. Oh ja, dat komt natuurlijk door het al fietsend smartphonen. Ik had mijn handschoen toch in mijn hand. Ik ben de handschoen zeker verloren onderweg.”

Handschoen op het hek

Die handschoen heb ik gevonden en op het hek voor mijn huis gezet. Zichtbaar voor iedereen die langsfietst. De handschoen kleurt geweldig bij het hek, maar het hek heeft het niet koud. Het hek is wel koud, dat komt omdat het hek alle warmte snel afvoert. Het hek is gaarne bereid de handschoen weer terug te geven aan de eigenaar. Herenig de handschoen met zijn (of haar) wederhelft.

Signalement

Wat: Rechterhandschoen
Kleur: Groen
Omschrijving: Vijf vingers waarvan een duim
Bijzonderheden: Klittenbandje op de rug
Vindplaats: Hilversum
Huidige verblijfplaats: op het hek

de in Hilversum gevonden groene handschoen

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: