Wat staat er nou echt op de cover van Cosmopolitan?

De Cosmopolitan staat vol met advies. En elke keer is het weer hetzelfde advies alleen met andere verhalen, andere personen en herschreven tips. En naast de originele content die ongeveer 20% van het blad vult zijn er de vele pagina’s met reclames die de overige 80% van het blad vullen. De cover is ontworpen om te worden herkend en om potentiële kopers te verleiden het te kopen.

En het gaat niet alleen om de Cosmopolitan, ook de Marie Clarie, Beau Monde en Grazia horen in dit rijtje. Op de cover staat een vrouw. Zij is keurig gephotoshopt (haha Adobe), want ze is een rolmodel. En natuurlijk is haar decolleté zichtbaar en heeft ze lang haar. Ze kijkt je aan, zulke blikken ontwijken de meeste vrouwen. De aandacht wordt zodoende naar de tekstblokken daaromheen getrokken.

De opbouw van de cover (vrouwen)

De titel van het magazine staat bovenaan en die vrouw staat er net voor. De achtergrondkleur is een variant op vrouwenkleuren. Mannen zouden het roze noemen. De artikelen in het blad worden op de cover gepromoot. Minimaal de helft van de koppen gaat over dat waar vrouwen alleen maar aan denken: seks. De nieuwste trends worden uitgelicht, hoe de sterren het het liefst doen wordt beschreven en natuurlijk allerlei tips om je seksleven nog beter te maken.

De rest van de cover wordt gevuld met diëten, uiteraard weet het covermodel hier alles van. Heb je ooit een dikke vrouw op zo’n magazine gezien? Hieronder de cover zoals (bron). En scroll dan nog even verder, want ook de covers voor magazines voor mannen worden volgens vaste formules opgebouwd.

Overanalyzing, het magazine voor vrouwen. De cover verklaard.

De opbouw van de cover (mannen)

Natuurlijk zijn mannen niet beter af. In de kleuren zwart en rood zijn de magazines voor mannen vormgegeven. Op de cover staat een vrouw, ook hier staat ze met haar hoofd voor de titel. De vrouw is op zijn minst halfnaakt. Tenzij het een autoblad is, dan is er de keuze uit een auto of een auto met vrouw erbij. Naast de gephotoshopte vrouw staat een pakkende kop die suggestief is. Het gaat natuurlijk om seks.

Een andere kop gaat over de uitleg van hoe vrouwen denken en wat zij willen. Dat de tips gesponsord kunnen worden, staat er niet bij. De ene week mag de man rozen kopen en een week later is het tijd voor chocolade en zo rond Valentijnsdag en kerst moet er juwelen worden gekocht.

En dan zijn er nog de mannendingen, er zijn artikelen over voetbal, games, bier en auto’s. En uiteraard wordt dat op de cover aangekondigd. Wie wil er nou niet lezen over de bierproeftesten om die vervolgens thuis na te kunnen doen?

Zie hieronder de typische cover van een magazine voor mannen.

Het magazine voor mannen. De cover verklaard.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: