Appeltaart, zonder reden

image

Het is zomer. De camping staat vol. Mijn kinderen en ik bakken een appeltaart. De geur van warme appeltaart verspreidt zich. Iedereen blijkt van appeltaart te houden. De vraag die iedereen stelt: waarom hebben jullie een appeltaart gebakken?

“Gewoon.” Is niet een gewenst antwoord. Een appeltaart bakken zonder reden is raar. “Wie is er jarig?” “Waar is het feestvarken?” “Lekker, vanwaar deze taart?”
Het bestaansrecht van een appeltaart is een feestelijk moment, een verjaardag, diploma of bereikte mijlpaal. Gewoon een appeltaart bakken is vreemd.

Smaakt de appeltaart beter als er een reden aan ten grondslag ligt? Wellicht. Deze appeltaart is gebakken omdat “gewoon” en die smaakt heerlijk. En dat is iedereen met ons eens. Na luttele momenten zijn er nog enkel kruimels over.

Leave a Reply

WordPress PopUp Plugin
Skip to content
%d bloggers like this: