Verbeter je blogs met deze 8 tips

I blogtipsedereen kan bloggen en met deze acht tips worden je blogs nog beter. Lees de tips en pas ze toe bij je eigen blog.

1) Verwijder je eerste paragraaf

Lees je vorige blogs eens terug en bedenk of je de eerste paragraaf in zijn geheel kan verwijderen. De inleiding, het opwarmen en het introduceren van het onderwerp is vaak niet nodig. Probeert het eens. Het is vaker mogelijk dan je in eerste instantie denkt.

2) Gebruik witregels

Blogs worden online gelezen en een witregel geeft rust. Op deze manier kunnen grotere teksten makkelijker worden gelezen.
Een volgende zin op een nieuwe regel beginnen (shift-enter) is ook een mogelijkheid om rust en overzichtelijkeheid te creëren in je blogs.

3) Gebruik tussenkoppen consequent

Gebruik tussenkoppen en wees er consequent in. Tussenkoppen van ongeveer dezelfde lengte, beginnen met een getal of een werkwoord en markeer ze ook als H2 of H3. Alleen dikgedrukt maken is niet genoeg. Door H2 te gebruiken en er een aantal keywords in te zetten word je blog nog beter vindbaar.
De tussenkoppen in dit bericht beginnen met een werkwoord, zijn gebiedende wijs en bestaan uit maximaal vier woorden (OK, een afkorting telt in dit geval als één woord)

4) Herschijf lange zinnen

Korte zinnen worden beter gelezen en begrepen dan lange zinnen. Zet in plaats van een komma een punt. Maak twee zinnen van je eerste zin over drie regels. Zin zonder werkwoord. Maak gebruik van lijsten met bullets.

5) Gebruik jij ipv ik

Richt je berichten op de lezer. Zij lezen je bericht. In de ik-vorm schrijven is vooral van toepassing op beroemde bloggers of anderen met veel volgers.

6) Zet een CTA erin

Een CTA is een call-to-action. Roep je lezers op om actie te ondernemen. Dit kan op verschillende manieren:

  • Deel dit bericht
  • Reageer op dit bericht
  • Volg de mailinglijst

7) Controleer je spelling

Controleer altijd de spelling van je berichten. Een tikfout of verkeerd gebruik van d-t kan storend zijn. Blog je via mobiel, dan wil de autocorrect nog wel eens ongemerkt woorden verkeerd aanpassen. Lees dus altijd je blogs door voordat je op publiceren klikt.

8) Deel berichten op

Lange berichten kunnen vaak prima worden onderverdeeld in een aantal berichten. Natuurlijk niet gelijk clickbait-achtig opdelen. Een blog van 2000 woorden is wellicht in twee blogs op te delen. Plaats deze blogs met een tussenpoos van een paar dagen en verwijs in het tweede blog naar het eerste blog.

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d