Lees beide kanten van de geschiedenis

Boekwinkel Contrapunto laat de geschiedenis van twee kanten zien. Wereldleiders die niet bepaald elkaars vrienden zijn ziten gebroederlijk naast elkaar. Twee kanten van de geschiedenis, samen.

Churchill en Hitler zitten op de bank. Pinochet en Allende zitten op de volgende bank en Castro en Kennedy leunen op het bureau in de Oval Office. Lees meer, lees beide kanten en als het kan nog meer perspectieven. Koop vooral boeken en lees.

Contrapunto legt uit dat in een polariserende wereld de perspectieven steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Om iets te begrijpen is het goed om ook een boek met een ander standpunt te lezen.

Naast het boek dat je kiest, ontvang je een tweede boek. In dat boek wordt het onderwerp van de andere kant belicht. The World Crisis van Churchill en Mein Kampf van Hitler; The Cuban Missile Crisis van Hugo Montero en The Kennedy Tapes van Philip D. Zelikow and Ernest May; Pinochet, Homeland and Freedom van (over) Pinochet en The Chilean Way to Socialism van (over) Salvador Allende

Two sides of history contrapunto_churchill_hitler Two sides of history contrapunto_pinochet_allende Two sides of history contrapunto_castro_kennedy

Woensdag boekendag

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: