Vierdaagse 2019 – startbewijs

In het jaar waarin je twaalf wordt, mag je de vierdaagse wandelen. Niet gewoon een vierdaagse, maar de Vierdaagse in Nijmegen. In 2019 wordt hij twaalf, en hij wil meelopen.

Zondag begint het. Naar Nijmegen om alvast in de stemming te komen en om het startbewijs op te halen. De jongste deelnemers lopen de 30 kilometer. Per dag. Dat is een hele opgave. Petje af voor de 40- en 50-km- wandelaars.

Hij loopt niet alleen. Opa loopt ook en ik mag mee als begeleider. Vanaf januari hebben we getraind. Steeds een stuk verder wandelen. De eerste keer met sneeuw, een aantal keer met warm weer. Daartussen met bewolkt weer, regen en gewoon lekker Nederlands wandelweer.

De avondvierdaagse stond op de trainingskalender en hebben we dit jaar weer gelopen. De kilometers zitten in de benen. De schoenen zijn ingelopen. De poncho’s, regenjassen en rugtassen staan klaar.

Het mag gaan beginnen. Vier dagen dertig kilometer wandelen is de uitdaging. Het startbewijs en vierdaagseshirt zijn opgehaald. Nog een dag rust en we gaan wandelen.

Vierdaagse startbewijs ophalen

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: